2873
post-template-default,single,single-post,postid-2873,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_grid_1200,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Symposium Landschap en Cultuurhistorie – 14 maart 2019

Op 14 maart 2019 vindt op Doornburgh in Maarssen een symposium plaats over Landschap en Cultuurhistorie in (het Utrechtse deel van) de Vechtstreek.

Het oer-Hollandse landschap in het westen van de provincie Utrecht kenmerkt zich door veenweiden, plassen, kronkelende riviertjes, met daartussen een historisch slotenpatroon en knotbomen. Het herbergt prachtige waterrijke natuurgebieden, buitenplaatsen, lintdorpen, historische stadjes en waterlinieforten. Dit unieke landschap krijgt te maken met grote uitdagingen, zoals klimaatverandering, de energietransitie, toegenomen recreatie en het wegtrekken van agrariërs.

Wij willen het kenmerkende landschap met al haar schoonheid graag behouden en zelfs versterken, en daarom moeten we actie ondernemen. Hoe? Dat bespreken we op 14 maart tijdens het Symposium Landschap en Cultuurhistorie. Denkt u met ons mee?

Programma

Onder leiding van de dagvoorzitter Menno Bentveld, bekend van Vroege Vogels, begint het symposium met een aantal inspirerende lezingen door in elk geval Teo Wams (directeur Natuurbeheer Natuurmonumenten), Rolf Steenwinkel (loco-dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en Henk Baas (hoofd Landschap Rijksdienst Cultureel Erfgoed).

Daarna zijn er verschillende workshops waarin we concrete ideeën willen ophalen om het landschap te behouden en bedenken we hoe we het landschap op de kaart kunnen zetten bij de provincie en andere partijen in het gebied. De provincie maakt na de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart een nieuw collegeprogramma, dus laten we het ijzer smeden nu het heet is. Het is vijf voor 12!

Het Symposium wordt gehouden gehouden van 13:00 tot 17:30 uur gehouden op de buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17 in Maarssen. Vanwege het aantal aanmeldingen is het niet meer mogelijk om u aan te melden. We kunnen u wel op een wachtlijst zetten. Stuur dan een e-mail naar info@utrecht-west.com. Dan kunnen we u wel op een wachtlijst zetten. 
Heeft u zich aangemeld,maar kunt u toch niet aanwezig zijn, meldt u zich dan af via info@utrecht-west.com.   Dan kunnen we iemand anders blij maken.

Tags: