2295
post-template-default,single,single-post,postid-2295,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_grid_1200,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Werk aan de Vecht

Jaarverslag Werk aan de Vecht 2017

De werkgroep “Werk aan de Vecht” had in 2017 32 leden (waarvan 8 ´slapend´). Te samen leverde deze enthousiaste groep vrijwilligers 1.135 uren werk langs de oevers van de Vecht. Daarmee is, gekapitaliseerd volgens provinciale normen (€ 22,50 p/u), een bijdrage van € 25.537,50 geleverd aan landschapsbeheer. In 2016 leverde Werk aan de Vecht met 1.055 uren een bijdrage van € 23.737,50.

De werkplekken waren o.m.: Park Gunterstein in Breukelen, Wittensteijn in Vreeland, Vreedenhorst in Vreeland, IJsvogelpad/Glashut in Loenen en een terrein van Natuurmonumenten (een oude Vechtdijk) aan de Klompweg in Nigtevecht. Tevens werd door enkele vrijwilligers op 2 dagen meegewerkt aan de Boomfeestdag van de gemeente Stichtse Vecht.

De provinciale werkdag werd in 2017 gehouden in ´t Burgje te Odijk.

Met de gemeente Wijdemeren is afgesproken dat er in 2018 ook in die gemeente gewerkt zal worden (aan de Hinderdam te Nederhorst den Berg).

Het overlijden van Hans Dickhoff betekent een groot verlies voor Werk aan de Vecht. Hij was van af de oprichting van de groep in 2012 belast met de zorg voor de gereedschappen; een zeer belangrijke taak binnen de groep. Ter nagedachtenis aan Hans heeft de groep een rode treurbeuk geplant in park Gunterstein.

De afsluiting van het seizoen vond plaats in Loenersloot waar het kasteel en het park werden bezocht.


Jaarverslag 2015:

In het afgelopen werkjaar heeft de vrijwilligersgroep Werk aan de Vecht weer heel wat kap- en snoeiwerk geleverd.

Er is een vaste kern ontstaan van mensen die vaak komen en dit is een hechte groep geworden. Er wordt niet alleen hard gewerkt maar het is ook gezellig en het altijd weer mooie Vechtlandschap geeft veel inspiratie. Op de jaarlijkse Natuurwerkdag begin november 2015, ook dit jaar weer op Gunterstein, bleek er veel belangstelling te zijn voor het werken in de natuur.
Ruim 20 vrijwilligers kwamen af op de breed verspreide oproep. Het zou mooi zijn als een aantal van deze mensen mee blijft draaien op de werkdagen die nu, naast de zaterdag, vaker op doordeweekse dagen plaats vinden.
Dit jaar is er, naast Vreedenhorst en Gunterstein, een nieuw landgoed bijgekomen: Wittensteijn in Vreeland. Het blijkt prettig om enkele vaste werklocaties te hebben waar we de eigenaren en het landschap kennen. Het is een heel mooi gebied waar met name de vele wilgen langs de Vecht het nodige onderhoud vragen.
Ieder werkjaar sluiten we af met een bijzondere bijeenkomst. Begin mei 2015 waren we met ruim 20 mensen in boerderijmuseum Vredegoed in Tienhoven. Er werden enkele boeiende presentaties gegeven en de catering door Rivierkeuken was weer een feest.
Graag wordt verwezen naar de site: www.werkaandevecht.nl. Hier is ook een planning van werkdagen en locaties opgenomen.
Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom om eens een dag mee te doen!