1789
page-template-default,page,page-id-1789,page-parent,page-child,parent-pageid-64,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_grid_1200,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Vechtologie-2018-2019


De Vechtplassencommissie en de Vrienden van de Vecht samen met IVN Vecht en Plassengebied organiseren de leergang Vechtologie. De leergang gaat over landschap, natuur, water, bewoners en de cultuurhistorie in de Vechtstreek. Na de succesvolle Module Landschap die najaar 2013 werd gegeven volgde in het voorjaar van 2014 de Module Natuur. De natuur van de Vechtstreek is zeer divers: moerassen, parkbossen, veenweiden, oeverlandjes etc. Deskundige sprekers geven inzicht in de kwaliteiten van de Vechtse natuur. En u laten zien hoe de mens zijn sporen in de natuur heeft nagelaten. Hierna volgde de Module Water in het voorjaar van 2015. De Module Kunst  en Bedrijvigheid volgde in het najaar van 2015.

Het jaar 2016 is gekozen voor het organiseren van ‘kenniswandelingen’ in de dorpen en stadskernen, die de Vechtstreek rijk is. Ervaren en deskundige gidsen begeleiden deze wandelingen, waarbij vele aspecten van de onderwerpen uit de modules van de laatste jaren terug zullen komen.

Voorgaande modules Leergang Vechtologie 

Papers bij de Leergang Vechtologie

Voor wie

De leergang is bedoeld voor alle bewoners, gebruikers, beleidsmakers en bezoekers van de Vechtstreek die zich meer willen verdiepen in de kwaliteit van het gebied. Meer kennis over het ontstaan en de bijzonderheden van het gebied maakt dat wonen, werken en verblijven een nóg groter plezier wordt. Met dezelfde ogen zult u méér zien. De verkregen kennis stelt deelnemers ook beter in staat om het mooie te herkennen en te behouden en bij te dragen aan het met kwaliteit verder ontwikkelen van de streek.

Deelnemen

Deelnemers kunnen zich per module inschrijven.

Informatie en aanmelden
Eventuele vragen kunt u bij voorkeur per email voorleggen aan de Vechtplassencommissie: aanmelden@vecht.nl.