2896
post-template-default,single,single-post,postid-2896,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_grid_1200,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Hendrick de Keijser aan de Vecht

Op de site van de Vereniging Hendrick de Keijser en in het tijdschrift van de Vereniging wordt trots vermeld dat in Nederhorst den Berg aan de Hinderdam het ‘Huis Joosse’ door de Vereniging is verworven. Dit is het eerste huis aan de Vecht dat aan het bezit van de Vereniging kon worden toegevoegd en dat is een felicitatie waard.

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich zoals bekend in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan.

Gebouwen die door ‘Hendrick de Keyser’ onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.

De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 427 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa’s, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 112 plaatsen in heel Nederland. Het aantal verhuurde eenheden is vele malen groter.

NB het huis is particulier bewoond en dus niet te bezichtigen, maar in al zijn schoonheid vanaf de Vecht en de Hinderdam te bewonderen.

Tags: