2912
post-template-default,single,single-post,postid-2912,single-format-standard,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_grid_1200,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Streep door plan haven Westbatterij bij Muiden

Muider Nieuws 3 april 2019

MUIDEN Natuurhaven MuiderPort, de beoogde buitenhaven achter de Westbatterij, is onhaalbaar. Dat concludeert de gemeente Gooise Meren na een negatief advies van de provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE).

De gemeente stopt met haar medewerking aan het plan en verbreekt daarom haar lopende samenwerking met de Ontwikkelcombinatie KNSF/Elburg Yachting. Extra havencapaciteit is in Muiden een al langgekoesterde wens van velen. Er werd daarom al zeker zes jaar gekeken naar de locatie achter de Westbatterij. Een jaar geleden werd er een haalbaarheidsonderzoek gedaan en nadat het ontwerp wat werd aangepast om meer aandacht te besteden aan de ecologische en cultuurhistorische waarden leken alle seinen op groen te staan.

Nu zien de provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed het alsnog niet zitten, omdat ‘een ontwikkeling van een Natuurhaven op de plek nabij de Westbatterij niet samen gaat met de bescherming van de universele waarde van het werelderfgoed Stelling van Amsterdam’.

Medewerking van Noord-Holland en de RCE is essentieel bij de vervolgstappen, zo weet ook verantwoordelijk wethouder Jan Franx. “We kunnen daarom niet anders dan de medewerking beëindigen, hoe jammer we dat ook vinden.

Tags: