2112
page-template-default,page,page-id-2112,page-child,parent-pageid-1669,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,,qode_grid_1200,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Vondsten uit de Vecht – 2015-03-14

Het is voor het eerst dat de Vecht helemaal werd gebaggerd, dus is er veel bijzonders gevonden. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet hebben daarom samen de expositie ‘Vondsten uit de Vecht’ ontwikkeld. Van 14 maart tot en met 28 mei 2015 kunt u deze bekijken in het Regionaal Historisch Centrum  in Breukelen.

De tentoonstelling

De rivier de Vecht is 2000 jaar lang gebruikt om in te vissen, om handel over te vervoeren en om afval in te lozen en bij het schoonmaken ervan kwam van alles naar boven. Archeologen onderzochten de bagger en zorgden ervoor dat bijzondere voorwerpen veilig gesteld werden. De tentoonstelling ‘Vondsten uit de Vecht’ neemt het publiek mee voor een kijkje onder water en toont de meest bijzondere vondsten. Vondsten die een verhaal vertellen over de rijke historie van de Vecht: een geschiedenis van handel, buitenplaatsen, goede en slechte tijden.

Schoonmaken van de Vecht

Waternet heeft in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de Vecht schoon gemaakt en er is zo’n 2,5 miljoen kuub vervuild slib van de bodem gebaggerd. Door deze grote schoonmaak gaat de kwaliteit van het water vooruit, neemt de diversiteit aan planten en dieren toe en verbetert de doorvaart. Dit betekent een flinke verbetering voor iedereen op en langs de Vecht.

Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00-16.00 uur, Scheperweg 6e in Breukelen.