Vechtfoto-album

Uit Vecht.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

Vecht.nl Webalbum met foto's en kaarten over de Vechtstreek. Zie met name ook de luchtfoto's van Paul Deelman. Klik rechtsboven op 'Album sorteren op Albumtitel' waardoor de luchtfoto-mappen bij elkaar komen te staan.
Bekijk ook via Panoramio of Google Earth foto's gemaakt in en over de Vechtstreek. Wij hopen dat veel fotografen hun Vecht-foto's hier - in lage resolutie, dus niet te misbruiken - willen plaatsen. Geïnteresseerden in kwalitatief betere afbeeldingen kunnen dan met de makers zelf contact opnemen. Hier op Panoramio of Google Earth gaat het in eerste instantie om het inventariseren, het overzicht van Vecht-foto's.Focus op Landschap - Project Herfotografie van landschapsfoto's uit de collectie De Boer.

Dit zijn foto’s die Hubert de Boer in de jaren ’70 in het Noord-Hollandse gedeelte van de Gooi- en Vechtstreek maakte. In het kader van het herfotografie-project ‘Focus op Landschap’ wordt geprobeerd de locaties terug te vinden en te herfotograferen. In de Vechtstreek zijn er nog veel ‘openstaande’ foto’s vandaar de vraag om te helpen bij de bepaling van de locatie en eventueel bij het herfotograferen. Daarbij is professionele kwaliteit geen vereiste! Locaties kunnen via Google-Earth/Google maps (met een icoontje) worden gemarkeerd. Begin 2012 gaat de website ‘Focus op Landschap’ online en daar zullen van alle locaties het origineel en de nieuwe foto’s (of tenminste een selectie daarvan) getoond worden, inclusief een kaart. De resultaten (foto’s) zullen onder meer worden gebruikt voor de landschapsmonitor, een instrument om landschappelijke veranderingen in kaart te brengen. Suggesties kunnen ook naar info@vecht.nl